keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Hola!

Olen kyllä todella onnellinen, että omistan eurooppalaisen sairasvakuutuskortin, plus matkavakuutuskortin. Ne tulivat nopeammin tarpeeseen kuin uskoinkaan. Paella illallisen jälkeen, illalla kotona huomasin että pääni oli todella kipeä. Seuraavana yönä, eli sunnuntai-maanantai välisenä, en saanut nukutuksi ollenkaan, sillä tärisin kylmästä ja päähäni särki ihan mielettömästi. Kurkkukipu oli myös ilmestynyt ennen nukkumaan menoa. Niin preventiivinen sentään en ollut, että olisin tajunnut hommata särkylääkkeitä ennakkoon, eivätkä myöskään kämppikseni niitä omistaneet. Jouduin siis täysin luomuna kestämään kovat kivut ja kuumeilut. Aamulla toinen kämppikseni, Laurita, haki minulle strepsillesä ja ibuprofeiinia. Täytyy kyllä todeta, että jälkimmäinen oli aika tyjyä, sillä heti helpotti. Maanatai meni siis vuoteen omana. Kun tiistaina oloni oli vielä pahempi pyysin toista kämppistäni viemään minut lääkäriin. Hän, Laurita, vei minut ystävällisesti lähimpään ja mutkien kautta päästiin oikealle luukulle. Silmäni oireilivat tässä vaiheessa pahiten, joten minut passitettiin, heti eurooppalaisen sairasvakuutuskortin tsekkauksen jälkeen, silmälääkärille. Se unohtui tosiaan mainita, että silmäni oireilivat pahiten, en ma-ti välisenä aamuna saanut niitä edes auki suuren rähmimisen takia, ja kivut silmissä olivat kovat.  Odotin ĺääkäriä lopulta vain muutamia minuutteja, ja minut vastaanotti todella komea nuori chileläinen mieslääkäri, puhuen yllättävän hyvää englantia. Hän tsekkasi simmut ja sanoi että sama virus joka on hyökännyt kroppaani jyllää nyt silmissä pahasti. Sain hoito-ohjeeksi vain lepoa ja silmien puhtaana pitämistä, ibuprofeiiinia ja silmätippoja, jotka haimme Lauritan kanssa kotimatkalla. Laurita vitsaili minulle, että noin komeasta lääkäristä olisi pitänyt napata kuva, heh...

Nyt on jo keskiviikko ilta ja vieläkin olen kipeä. Kurkku on nyt eniten kipeä, on heikko olo, ajoittain kuumeen tuntuista mutta onneksi silmät voivat jo paremmin, että näkee tätä blogiakin kirjottaa. Olen kyllä aika stressaantunut että jään jälkeen koulusta, kun en pääse nyt vaikeiden kurssien, kuten talousjohtamisen ja talousmatematiikan luennoille :( Onneksi tunnen sieltä ihmisiä, jotka varmaan lainaavat muistiinpanojaan, mutta silti. Tuntuu turhauttavalta vaan maata kotona hyödyttymänä, nukkuen, syöden ja nukkuen. Okei, olen tabletilta telkkua töllöttänyt aika paljon, mutta ajatus herpaantuu aika nopeasti ja olen nukahtanut sen ääreen useita kertoja. Toivottavasti tämä virus lähtisi pian pois ja ei kestäisi pahimmillaan sitä paria viikkoa mitä lääkäri sanoi.
Kävin tänään maksamassa vuokran pankkiin, joka sijaitsee kadun toisella puolella. Oli aika tuskaista olla siellä, kun oli todella kuuma ja oloni aamulla heikohko. Jonotin noin 10-15 minuuttia ja aina kun tuli vuoroni, joku vanhempi rouvashenkilö kiilasi minut sanoen, että kävi vaan kaupassa tms. ja oli jonossa. Jonototuskulttuuri on siis hieman erilainen, kuin Suomessa. Vointini, ikäní ja muiden seikkojen vuoksi hyväksyin kohtaloni ja hikisenä odotin vuoroani, kunnes se lopulta koitti ja sain homman hoidettua.

Eli tällä kertaa tällaisia kuulumisia. Toivottavasti te olette Suomessa tai missä olettekaan terveinä, nythän taitaa olla juuri tällänen flunssakausi meneillään sielläkin.

Terkut Linda.

P.s  Alla kaksi kuvaa, ensimmäinen Suomessa otettu, tyrni ja karpalo... Voi että kun näitä nyt saisi, ihmeluomujuomia, jotka varmasti auttaisivat tähän olooni.

Toinen kuva eiliseltä lääkärireissulta. Sain lääkärissä tämänlaisen "huvipuistorannekkeen", niin pitihän siitä ottaa kuva. Ja maisematkin  olivat vallaan kauniit, ei valittamista missään.  Kokonaisuudessaan lääkärireissu ylitti odotukseni ja ennakko käsitykseni osoittautuivat virheellisiksi. Voin jopa sanoa, että "suosittelen" :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti