maanantai 14. lokakuuta 2013




Huomenta!


                                            Hetki sitten napattu kuva parvekkeelta ^^



Kello on täällä vasta vähän päälle seitsemän aamulla. Olen hereillä, vaikka ensimmäinen luento on vasta kahdeltatoista. Siksi, että heräsin suihkuun ja pesemään hampaat. Laura kertoi nimittäin eilen illalla, että tänään on vesi poissa aamukahdeksan jälkeen koko päivän.

Tietysti olisin nukkunut aamun, mutta oli pakko senkin takia, että saa hampaat edes pestyä. Edes wc ei tule Lauran mukaan toimimaan tänään koko päivänä. Saa nähdä miten selviää tästä päivästä. Sähkökatkokset Suomessa kestän suhteellisen hyvin, mutta veden puuttumista en. Vesikatkokset korostavat juuri sitä, kuinka tärkeä luonnonvara vesi on. Tärkein.

Mutta olen varautunut. Kuten Laura ja Lauritakin. Olen takannut kraanavettä pulloihin, jota voi pestä kädet esimerkiksi ja keittää ruokaa. Juomavettä en halua siihen tuhlata. Illalla, ennen kun nukahdin kuuntelin pation kautta, että olin kuulevinani myös múiden varautuvan tähän katkokseen. No tietystihän se on viistasta tehdä niin.




Eli saa nähdä miten tästä päivästä selviää ilman juoksevaa vettä.

Eilen oli sunnuntai. Minulla oli "Entorn" kurssin kanssa ryhmätapaaminen. Tällä kurssilla ei taida olla yhtäkään muuta vaihto-opiskelijaa lisäkseni, ja opetus on espanjaksi.  Pääsin tosi kivasti ryhmään, jossa on kaksi espanjalaista tyttöä, jotka puhuvat englantia. Paikan ryhmässä minulle hommasi yksi toinen barcelonalainen tyttö, jolta kyselin missä kurssilla mentiin, kun olin ollut monta luento poissa sairastumisen vuoksi.

Tapaaminen oli toisen tytön kotona. Oli aika hankala löytää perille, sillä en ole parhain suunnistamaan paikkoihin. Haastetta lisäsi, että puhelimeni kartta oli  jumissa....eli ei toiminut lainkaan. No lopulta aikani ihmeteltyäni löysin perille. Kyseessä oli espanjalainen opiskelija-asunto, toisessa kerroksessa, mutta aika korkealla. Ikävä todeta, mutta huomasin korkean paikan kammoni tehneen comebäckin, sillä huimasi matalista kaiteistakin johtuen, kurkatessani porraskuiluun. Ehkä tämä korkeanpaikan kammo kytkyeytyy nimenomaan vieraisiin paikkoihin. Kotona kun ei enää lähes koskaan pelota olla näin korkealla.

Tämä opiskelija-asuntola oli todella siisti ja tilava. Kuitenkin aika vanha, mutta oli kiva nähdä millainen koti heillä oli. Huoneet olivat isot ja yhteisiä tilojakin löytyi. Kollektiivisuus huokui ilmapiiristä. Kun kerroin, että asun Suomessa yksin ilman kämppäkavereita hertätti se heissä hämmennystä. Eikö silloin tule todella yksinäinen olo?

Emme olleet kauhean tehokkaita tällä ekalla tapaamisella Lähinnä meni tutustumiseksi, mutta viihdyin todella hyvin heidän kanssaan. Reilu kolme tuntia vierähti nopeasti.Taas tuli näytettyä videoita Suomesta (Lut:in promokin)..- Tänään nähdään uudestaan,, kun kahdeltatoista on tämän kurssin luento.

Mukavaa päivää teille ja hei kommentoikaa mistä aiheesta haluaisitte että kirjottaisin tarkemmin? Tai kokeillaan nyt käänteispsykologiaa; Kommentointi On kielletyä  :D


Ja hei katos onnistunhan kirjottaa lyhyestikkin. Johtuu varmaan siitä, että olen vielä unessa niin ei juttu ihan yhtä polveilevasti luista. :P

/ Linda

P.s
Valitettavasti mulla ei ole kuvia oikeen tähän päivitykseen eiliseltä, sillä puhelin oli jostain syystä jumissa. Tähän saakka Lumiani on kyllä toiminut moitteettomasti. Pitäisi varmaan päivittää se...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti