tiistai 22. lokakuuta 2013

Anteeksi.

Blogin laiminlyönti. On käynyt monituista kertaa mielessäni kirjottaa, mutta on jäänyt vaan aina kirjottamatta. En ole ollut mitenkään sen kiireisempi kuin aiemminkaan, eli mitään erityistä syytä tähän ei rehellisyyden nimissä ole. Jälkikäteen kun on hankala muistella päivien sisältöä...Yritän nyt kuitenkin pinnistää  ja kirjottaa lyhyesti mitä olen tehnyt viime päivinä.

Tyhjää lyöpi. Nyt on jo tiistaiaamuyö ja nyt sitten ajattelin olevan otollisin hetki kirjotella kun ajatukset eivät rullaa yhtään. Olen tänään muuten ollut poikkeuksellisen väsynyt koko päivän. Ilman mitään erityistä syytä. Täällä on tapana, kuten muuallakin Suomessakin syyttää ilmastoa. Ilmaston muutosten takia väsyttää ja tuli flunssa jne. Syytetään nyt matalapainetta. Muttakuin tänään oli kuuma, niin kuuma että kävelin aamupäivällä kouluun hihattomassa paidassa.

 Mutta joo kerron vaikka viikonlopusta ensin. Perjantaina olin aamusta saakka koulussa iltapäivään saakka ja AINIIN sain jotain tosi hyödyllistä aikaiseksi. Hetken mielijohteesta syöksyin VIHDOIN UB:n yliopistoliikuntaan, kun oli luentojen välissä tauko. Ostin nyt sitten liikuntakortin, millä pääsee uimaan, jumppaan, salille, pallopeleihin jne. Kävin luentojen jälkeen rauhassa kiertelemässä koko liikunta-alueen. Se oli todella iso ja niin kalteva, että kävi jo kuntoilusta tämä tutustuminen.

 Eniten houkutti uimahalli. Kloorin tuoksu oli vaan jotenkin  niin herkullinen, raikas tuoksahdus...mutta sitten tuli harmitus. Siis mulla on ollut kotona tyhjänpanttina musta uimahattu varmaan 6 vuotta. Nyt täällä on sitten uimahattupakko. Eli sen kun ois tajunnut ottaa mukaan, ei tarvitsisi täällä nyt lähteä uimahattua metsästämään. Varsinkaan kun työntekijöiltä ei edes irronnut mitään hyviä vinkkejä mistä saisi niitä edullisesti. Mutta siis tää uimahatun pakollisuus vie hieman tätä uimahalli-innostuksen hohtoa, koska se on aika nolo jotenkin se hattu...mä tiedän. Aika lapsellinen kommentti, mutta siis en haluaisi pitää hattua. Mutta kauneudenhoidon näkökulmasta taas; kloori on ihan myrkkyä hiuksille...eli kyllä mä kiltisti sen hatun hommaan :) Kun ei ole syväpuhdistus-shampoitakaan mukana.

Mutta siis yliopistoliikuntaan kortti on hommattu vihdoin. Jee. Eli askel kohti terveellisempää elämää otettu :) Toinen juttu on että olen päättänyt että nyt rupean syömään oikeasti terveellisemmin ja hyödyntämään näitä ihania hedelmäkauppoja vieläkin enemmän! Tänään teinkin aivan ihanan salaatin. Söin ison lautasellisen ja ahneena hain lisää...ja ahneellahan on.. piip loppu. Koko salaatti kaatui sitten rähmäkäpäöistäni lattialle. Eli meni hukkaan se, mutta hyvää oli se eka annos. Salaatista olisi kyllä pitänyt riittää ainakin kolmeen kertaan, eli siksi harmittaa tämä menetys. Tiedän, ne ketkä eivät tunne mua henkilökohtaisesti voivat ihmetellä, MITEN salaattikulho voi kipsahtaa yhtäkkiä maahan. Mut tuntevat tietävät, olen hämmentävän kömpelö. Siis sarjassa hämmennän  itseäni kömpelö.

Tiistai-iltana kävin ensimmäistä kertaa Tandem-tapahtumassa. Kyseessä oli kiva iltatapahtuma, jossa oli tarkoitus oppia vierasta kieltä rennossa ilmapiirissä. Oli mukavaa ja aion mennä jatkossakin tiistaihin tapahtumaan. Promosin taas yliopistoani Lut:ia kun tuli monen nuoren espanjalaisen kanssa juteltua, jotka miettivät Erasmusvaihtoa pohjoismaihin. Kerroin toki kokemuksiani myös Helsingin yliopistossa, jossa olen siis aiemmin opiskellut valtiotieteitä. Aloitinkin viime keskiviikkona kirjoittamaan blogia, mutta kesken jäi. Tässä mitä silloin (16.10.13) kirjoitin:

"Spanglish !



Olin eilen ESN:n järjestämässä tapahtumassa eilen ensimmäistä kertaa. Viime viikon tiistainakin oli takoitus mennä, mutta tulin kipeäksi kuten tiedättekin.. Tapahtuman kuvaus on seuraavanlainen:

"¡¡Hola gente guapa!! :)

Welcome to theTandem language exchange !! The perfect place to meet more new people while having a drink but mainly to practise or learn different languages! :P...



The Tandem or “language exchange” consists in a different way to practice languages in a more casual and funny way. It is an activity in which you can meet local and international students from all the universities in Barcelona!

...We will meet in Campechano Bar/Restaurant and while we have something to drink or eat, we will talk for a while in our mother tongue/s and later we will talk in the language that you want to learn and practice with the buddy that masters it.

• How does it work?

We make several groups of people depending on the amount of people and the languages to practice, and in each group we'll speak one language first and then will change.

• How long is our language exchange?

The Tandem will last approximately for 2h30..."


Menin tapahtumaan italaialisen ystäväni V:n kanssa. Meillä oli aluksi hieman haasteita löytää perille, sillä molemmat olemme hieman huonoja suunnistamaan...mutta lopulta löysimme perille. Olimme sopineet aiemmin, että pukeudumme aiemmin ostamiin paitoihimme....joissa on vanhaa aikaa henkivät valokuvat kera hassujen hiustyylien...

Mennessämme sisään, meitä ohjeistettiin kirjottamaan nimilaput; oma kansallisuus ja kielet joita osaa ja mitä haluaa oppia. Tämä oli kiva, kun näki ihmisten nimet kun illan aikan tuli juteltua, kommunikaatio helpottui siis suuresti. 


Kivaa oli ja tutustuin paljon uusiin ihmisiin eri kulttuureista :)."


Perjantaina kävin syömässä ulkona kaverin kanssa. Hän halusi ottaa kuvan Instragamiin. Mä en koko sovellusta tunne, mutta kiva kuva tuli. Laitettiin se vielä Facebookkiin, niin tasapuolisuuden nimissä tännekkin sitten ;) Kaverini tunsi muuten Barcelonan tosi hyvin, joten hän näytti minulle turistioppaan tavoin parhaita paikkoja keskustassa, mitä en tuntenut. Hän ei ole Erasmus, koska tulee EU:n ulkopuolelta ja aikoo jäädä tänne pidemmäksikin aikaa. Olemme yhdellä samalla kurssilla.

                                            Kuva ravintolasta :) Söin pastaa & tomaattimozzarella tapaksen. Hyvää oli :)


Viikonloppu meni aika rauhallisesti rentoutuen, shoppaillen, kokkaillen.... Lauantaina tosin kävin pikaisesti lyhyen kaavan mukaan paikallisen mukaan kuuluisimmassa yökerhossa Opiumissa. Sinne oli tarkka pukukoodi ja olin kelvollinen onneksi..eikä tarvinnut maksaa sisään edes. Paikalliset kaverit olivat kyllä infonneet tästä, joten olin osannut varautua. Täytyy sanoa, että oli kyllä valtava ja viihdyttävä; viuluesityksiä, trapetsia, taitavia esitanssijoita ja vaikka mitä. Emme kuitenkaan viihtyneen kauaa, sillä kaikki olimme aika väsyneitä. Mutta oli kiva kuitenkin käydä, että olen nähnyt paikan. En tiedä menenkö enää uudestaan, sillä pidän enemmän pienemmistä, edullisemmista paikoista. Jää nähtäväksi :)

Tänään olin koulussa ja pohdimme ryhmätyötämme maailman ekonomisen ympäristön kurssin kanssa. Huomenna tapaamme luennon jälkeen ja ryhdymme tositoimiin...aika yllärinä itselleni tuli että tässä onkin dedis jo perjantaina...!

Yritin lisäillä kuvia, mutta ei teknisistä vaikeuksista johtuen onnistunut. Laitan myöhemmin kuvia jotka tähän kuuluvat^.  Lohdutan laittamalla tähän kuvan espanjalaisista suklaakekseistä, jotka poistavat pakkauksen mukaan selluliittiä ja laihduttavat :D Muuten oli tosi hyviä ja täyttäviä... :D Vaikutuksia odotellessa ;)










P.s Onnea Veli 31v. 21.10.2013 <3 Kerro jos huomaat tän. Onnittelin jo päivällä facebookissa, mutta tänne vielä myöhäiset onnittelut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti