sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Buenas Noches :)


Ajattelin kirjottaa lyhyesti kivasta päivästä joka tänään oli :) On siis sunnuntai ja vuokran-antajamme olivat kutsuneet meidät 3 vuokralaista, eli minut ja Laurat syömään Paellaa heidän kotiinsa, joka sijaitsee kotoani noin tunnin matkan päässä, Calafellissa Cataloniassa :) Myös tämän nuoremman Lauran poikaystävä, Tom, tuli mukaan. Ensin menimme täältä metrolla juna-asemalle ja sitten ensimmäistä kertaa täällä olo aikana junaan :) Juna oli yllättävän moderni, mitä ihmettelinkin tälle vanhemmalle Lauralle, ja Laura kertoi että kaikki on uusittu muutama vuosi sitten. Silti lähes joka penkissä oli ilkivallan merkkejä, mutta Laura valaisi että se on se realiteetti mikä täällä on. Aina kun tulee jotain uutta niin se pitää rikkoa... Samaa on kyllä valitettavasti myös Suomessa, ketään kategorisoimatta mutta erityisesti nuorison parissa  kentis. Muuten kutsun jatkossa tätä nuorempaa Lauraa Lauritaksi, kuten hän pyysi, sekaannuksien välttämiseksi.

Juna matka meni ihan mukavasti, alkua lukuunottamatta. Tietysti viereeni paukahtaa kaksi aika ronskisti käyttäytyvää espanjalaisteiniä, jotka syövät todella voimakkaan hajuista (mielestäni kuvottavan) corizo-makkara leipää. Ja muuten söivät ennätyksellisen hitaasti. Voin aika huonosti hajun takia, mutta Laura onneksi komppasi elekielellään, että koita kestää kun minut tuntee :)

Paco vuokran-antaja tuli noutamaan meidät asemalta ja vei aivan ihanan kodikkaalle, isohkolle omakotitalolleen upeissa maisemissa. Talo on juuri sellainen, jonka itse haaveissani omistan "isona".

Olin yllättynyt, kuten vain suomalainen saattaa, että paikalla olikin aika paljon porukkaaa. Eli paljon poskissuukkoja taas sateli, ja hienosti osasin jo moiskauttaa ilmaan takaisin :) Tämä on oikeasti vaatinut harjoittelua, ja olen saanut asiasta kommentteja, mutta nyt menee melkeen jo rutiinilla :D

Paella oli aivan loistavaa, ihan mielttömän hyvää ja rakkaudella tehtyä :) Paco, perheen isäntä, oli tämän kokkimestari. Myös salaatti oli hyvää ja jälkiruoka jätski ja itsetehty kakku. Kakku muistutti oman Famuni tekemää piimäkakkua ja se maistui todella hyvin. Hitaasti nautitun ruoan ja jälkiruoan kruunasi vielä ihana espanjalainen kahvi, ai että! Söin varmasti parhaiten koko täällä olo aikanani, ja vielä aitoa espanjalaista kotiruokaa.  Parasta oli kuitenkin jutella kaikkien kanssa ja jälleen kerran havaita se kiinnostus mikä heillä oli suomalaiseen kulttuurrin. Mika Häkkiset, Nokiat, Angry Birdsit tunnettiin tietysti... Kaiken kaikkiaan ihana noin nelituntinen Paella päivällinen :)

Junalla kotiin ja nyt kun tätä kirjottelen huomaan että olen valitettavasti vilustunut. Kurkku on todella kipeä ja  pää... kuuma suihku onneksi auttoi vähän. Laura epäili että junan ilmastointi on vilustuttanut, voi olla että onkin, mutta junassa olin kyllä todella onnellinen kyseisestä vempeleestä.

Muuten mulla on uusi lempinimi. Eräs vuokraisäntiemme vieraista halusi välttämättä kutsua minua Liliksi :) En pane pahakseni ollenkaan, ihana lempinimi. Suomessa mulla onkin kyllä kavereidenki kesken vaikka mitä lempinimiä, mitä nyt tähän hätään muistan, Lindsay; Lintu; ,Lintsi Charlie... Eli Lili on hyvä lisä :)



Hehe, tämä on siis se kun kirjotan lyhyesti.... :D Hyvää yötä;   a.k.a Lili



 
Yhteiskuva; p.s kaikilta kysytty lupa kuvan julkaisuun ;)

 
Pacon Paella

 
Richardon sormi Suomen kohdalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti