lauantai 18. tammikuuta 2014

Sateinen päivä

Tänään ollut todella sateinen kolkko päivä. Aamulla kun menin BodyPumpiin sataa tihkutti. En ollut muistanut ottaa sateenvarjoa mukaan, joten jännitti vähän rupeaako kunnolla satamaan. Omaan vireystilaani vaikuttaa sää aika paljon, erityisesti sateen tuoma matalapaine. Olin siis säästä johtuen aika väsynyt. Kuitenkin jaksoin lähteä aamulla jumppaamaan, sillä siitä tulee jälkeenpäin niin hyvä olo ja tunnit ovat niin korkeatasoisia täällä että pitää hyödyntää vielä viimeisetkin pari viikkoa.

Tänä aamuna otettu kuva, noin 10:45 kun olin matkalla jumppaamaan. Tie oli sateesta märkä.
 
Tunnilla oli enemmän porukkaa kun osasin odottaa. Tosin tämän lauantai-aamun tunnin vetäjä on niin loistava, että siksikin kerää osallistujia. Eräs mies kenen kanssa olen aiemmin jutellut muutaman sanan, tuli juttelemaan tänään enemmän. Hän kysyi mitä opiskelen yms. Hän kertoi opiskelleensa aikaisemmin myös kauppatieteitä. Espanjaksi sanavarastoni loppui kun hän esitti täsmäkysymyksiä suuntautumisista, mutta englanniksikaan ei sitten oikein sujunut. Hän ei puhunut kovin hyvää englantia, enkä minä muistanut oikein englanniksikaan sanastoa. Kun kerroin olevani Suomesta hän  hämmästyi! Miksi ihmeessä tulen Suomesta opiskelemaan kauppatieteitä tänne, kun Suomen kauppatieteiden opetus on maailmanlaajuisesti arvostettua! Aika hieno kommentti häneltä. Opetus hänen mukaansa on varmasti täällä heikompaa kuin Suomessa. Itselläni aika lyhyt kokemus asiasta, etten voi antaa valideja lausuntoja, mutta luulen että juuri näin kyllä on. Tietysti tulin tänne opiskelemaan kauppatieteitä, saamaan kursseja suoritettua mitkä ovat mielekkäitä tutkintoni kannalta, mutta ensisijaisesti kulttuurillisen kokemuksen takia. Se onkin mikä eniten jää käteen vaihdosta. Uskon näin olevan lähes kaikkien vaihtareiden kohdalla.

                                                     Tällä tenniskentällä ei ollut pelaajia sitten yhtään. Sateen syy tietysti.

Hän kysyi nimeäni tosiaan ja sain taas tuhannen kerran :D huomioida huvittuneisuuden kun kerron olevani nimeltäni Kaunis. :D Hän kertoi nimensä joka oli aluksi hankala lausua oikein. Lausuin nimen espanjalaisittain, johon mies heti korjasi. Nimi kuuluu lausua enemmän i-painotteisesti koska hän on Katalaani. Oma kansallinen identiteetti ja eronteko on todella merkittäviä ja tulevat esiin ihmisten käyttäytymisessä lukuisissa eri tilanteissa.

 

                                         Kisut olivat tänäänkin huudeilla.
                                                           Pukuhuoneen seinällä^^
Kuva eiliseltä BodyCompact tunnilta (17.1) kun odoteltiin ohjaajan saapumista. Ei ollut paljon porukkaa.
 
Harmittaa kovasti, etten voi mennä tänäkään viikonloppuna tapahtumiin ja kavereita tapaamaan minne minut on kutsuttu. On pakko lukea tenttiin. Tällä hetkellä taskussa on onnistuneesti 19,5 opintopistettä eli aika hyvä tilanne :) Pääsin siis läpi Julkisesta Sektorista, joka oli eilen. Tentti oli yllättävän laaja ja haastavakin. Tenttitilaisuus oli todella formaali, mistä pidin. Mutta ennen tentin alkua oli kamala mökä ja loppua kohden kun tentistä lähteneet jäivät huutelemaan ulkopuolelle loppuajaksi. En voinut olla miettimättä, että Suomessa olisi opettaja käynyt sanomassa että hys hys :) Onneksi olin varustautunut korvatulpilla. Olen tottunut keskittymään hiljaisuudessa.
 
Tiistaina on vielä vaikea tentti. Jännittää miten se menee. Jos sen saan suoritettua on koossa pakollinen määrä opintopisteitä. Tässä vaiheessa kun on enää 15 päivää kotiin paluuseen on pakko ruveta miettimään myös niitä virallisia asioita, dokumentteja jotka on hoidettava. Tarvitsen todistuksen siitä, että olen tosissaan ollut opiskelijavaihdossa täällä. Myös se pitää selvittää, miten opintopisteet saadaan todistettua omalle yliopistolleni. Pitää mennä käymään Erasmus-toimistossa pian. Suomalainen tyttö, joka oli töissä toimistossa muuten lopetti  yllättäen harjoittelunsa, vaikka alunpitäen hänen piti olla kevääseen saakka. Mitään erityistä syytä hänellä ei ollut, hän koki vain että aika täällä on tullut loppuun ja asiat on nähty. Itsellänikin alkaa siltä tuntumaan ja koti-ikävä painaa...Mutta kova ikävä tulee myös kaikkia niitä ihania ihmisiä, tapahtumia, kokemuksia kohtaan joista olen saanut täällä nauttia.
 
Suomessa on tänään ollut paukkupakkaset. Enontekijöllä jopa miinus 36. Huh. Etelässäkin -20. Täällä on plus 14 ja palelin ulkona hieman. Voipi olla pieni shokki palata Suomeen ja kylmyyteen. Tällä hetkellä täytyy kuitenkin sanoa että kaipaan sitä kovasti. Lunta, ilman puhtautta kirpeyttä. Sitä ihanaa tunnetta kun on aivan jäässä ja pääsee lämpimään kotiin. Suomalaisuus, se asuu minussa.
 
 
Mukavaa viikonloppua ja pukeutukaahan lämpimästi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti