lauantai 25. tammikuuta 2014

Hyvää

Syntymäpäivää....

Minulle :)


Tänään on tosiaan syntymäpäiväni. Synnyin tasan 25 eikun siis 28-vuotta sitten kello 14:18 :) Onnea myös äidilleni, joka 28-vuoden äitiydestä ja isälle myös tietysti :)

Eilen oli ns. jäähyväis-illallinen ensimmäisen lukuvuoden Erasmuksille. Kävimme syömässä Pasta Granassa, ja buffetti oli yllättävän hyvä edukkaaseen 12 euron hintaan erityisesti verraten. Oli kiva nähdä tuttuja, monia viimeistä kertaa tämän vaihto-opiskelun puitteissa. Yhteyttä on tietysti helppo pitää Skypen sekä Facebookinkin kautta, mutta se on tietysti erilaista. Oli kiva, että tämänlainen illallinen järjestettiin, koska oli kiva lopettaa tämä ajanjakso samalla tavalla kuin aloitettukin, viittaan tervetulo-illalliseen.

Lopetin illan kuitenkin suomalaisen kaverini Iitun kanssa suht lyhyeen, vaikka muut lähtivät vielä jatkamaan yökerhoon ravintolasta kahdentoista jälkeen. Viikko ja yksi päivä niin olen takaisin Suomessa.

Koska en eilen ollut myöhään, jaksoin lähteä aamun BodyPump tunnille. Näitä liikuntatunteja tulee niin kova ikävä! Oikeastaan kaikkea muuta täällä Barcelonassa miltei, paitsi tätä kimppa-kämppä asumista, joka on ruvennut päivä päivältä enemmän tökkimään. No vielä tosiaan se viikko pitäisi sinnitellä....

Muuten siitä pitikin kirjottaa että voi että kun ei ole ollut kameraa mukana juuri kun olisi ollut jotain kuvattavaa. Eilen kun tulin Cycling-tunnilta, näin nämä tutut kissat siestaamassa vakiopaikallansa. Yksi kissoista makasi selällään penkillä ja kuorsasi todella äänekkäästi! Se oli aikamoinen näky ja olisin videoinut, jos kamera olisi ollut mukana! Kissan vatsa meni aivan pohjaan saakka niin syvää unta näki, viikset heiluivat ja tassut säpsivät. En tiennyt että kissat osaavat kuorsata noinkin kovaa. Tuli niin kova ikävä omaa kuorauskonettani Rufusta, 7-vuotiasta labradorinnoutajani, joka odottaa vanhempieni luona <3.

Olisi ollut tänään muutakin kuvattavaa. Kun aamulla menin siis tälle BodyPump tunnille, ihmettelin kun loppusuora oli täynnä poliisiautoja muistuttavia mustia autoja ja poliiseja mustissa asuissaan kommandopipot päässä olivat ryhmittäytyneet kadun varsille. Kulkuväylä oli estetty. En pystynyt huomaamaan pamppuja ja raskaita aseita, joita nämä poliisit katoivat. Ajattelin, että ei mitään pelättävää ja kävelin kuitenkin sinne ja kysyin yhdeltä, mitä tapahtuu ja pystynkö kulkemaan ohitse, sillä olen menossa liikuntatunnille. Kiltti kommandopipomies ohjeisti minulle miten pääsin sipsuttamaan ohitse. Kysyin häneltä mitä tapahtuu täällä ja onko turvallista? Hän sanoi,että on.  Kyseessä vain mielenosoitus.

Ymmärrän kyllä miksi ihmiset osoittavat mieltä. Työllisyystilanne on todella paha, erityisesti nuorten keskuudessa. Peruselintarvikkeet nousseet hinnakkaammiksi, työtä tekevänkin köyhyys kasvussa. Sähkö ja vesi on täällä uskomattoman kallista, esimerkiksi Suomeen verrattuna. Hallituksen lähes kaikki paikalliset sanovat olevan läpimätä ja korruptoitunut. Syyttävä sormi osoittaa poliitikkoihin, missä uskon olevan perää. Olen sitä mieltä että ihmisten pitääkin osoittaa mieltä, mutta rauhanomaisesti ja lain puitteissa. Väkivalta ei tulisi olla koskaan ratkaisu, mutta poliisien varautumisen perusteella se ei ollut poissuljettua. Kyllä tämä maa tarvitsee muutosta, monessa asiassa. Köyhyys ja eriarvoisuus on asioita, jotka nousevat täällä päivittäin pintaan ja mietin asioita. Haluaisin auttaa ja usein antaa kaikki mukana oleva käteinen niille, jotka etsivät roskiksista ruokaa tai vaatteita. Se ei kuitenkaan ole ratkaisu.

Tällä hetkellä minulla on kasassa opintopisteitä seuraavasti:
2,5 seminaarikurssi
5,0 epsanjan kurssi
6,00 Julkinen sektori
6,00 Kansainvälinen kauppa
6,00 Talousjohtaminen
=25,5 ETCS

Eli tilanteeni on hyvä koska 20 on minimi. Yksi tentti vielä jäljellä. Eli kaikista ylläolevista olen päässyt läpi ja se on tärkeintä :)

Enää viikko täällä sitten Suomeen :)

Terkut; /Linda


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti