torstai 2. tammikuuta 2014

Hyvää Uutta Vuotta 2014!

Terveisiä Lontoosta, jossa olin viettämässä Uutta Vuotta ja sitä ennen Joulua :) Lontoossa tai ylipäätänsä Englannissa en ollut aiemmin käynyt.  Joulu meni rauhallisesti, hyvässä seurassa ja välipäivät ennen Uutta Vuotta shoppaillen ja kulttuurin parissa. Kävimme Madame Toussou museosssa, joka ylitti odotukseni totaalisesti. Siellä kannattaa käydä, eniten rahoille vastinetta sanoisin. Nuket olivat todella aidon näköisiä! Kannattaa tosin varautua tietyillä osioilla pitkällä pinnalla, sillä oli todella ruuhkaisaa ajoittain päästä yhteiskuviin "julkimoiden" kanssa.http://www.youtube.com/watch?v=UctD3qHdVwU Edellä olevassa linkissä on esimerkki miten nuket tehdään ja saa osviittaa kuinka aidoilta näyttivätkään :)

  London Dungeon oli aika pelottava ajoittain. Tästä linkistä näet koko kierroksen;

http://www.youtube.com/watch?v=HLXIVMZNuPs

Muuten tuolla London Dungeonissa kävimme ensiksi. Viimeisenä turistin check-list kohdan: London Eye suoritimme vuoden ensimmäisenä päivänä. Sää ei suosinut ja sateen takia ei oikein saanut hyviä kuvia. London Eye kannattaa käydä hyvällä säällä tai ehkä jopa illalla voi olla aika mageen näköistä valoineen. http://www.youtube.com/watch?v=5Ydl7Kr61AA Muuten ei ollut korkean paikan kammostani tietoakaan :)


Tutustuimme London Eyen jonossa (jonotus oli noin 30 min) mukavaan Sydneystä kotoisin olevaan tyttöön. Hän oli yksin eurooppaa kiertelemässä. Todella rohkeaa 21-vuotiaalta tytöltä mielestäni olla aivan  yksin reissun päällä. Mutta hän oli todella sosiaalinen ja pärjääväinen, mikä muistutti oman asenteen merkitystä sopeutuessa erilaisiin tilanteisiin,  jota tämä Erasmus vaihtokin on tuonut esiin.

Harrods oli valtava, mutta suurimman vaikutuksen teki Big Ben. Siis mielettömän kaunis! Lontoo oli kylmä ja sateinen. Tänään  kun palasin lentokentältä kotiin meinasin läkähtyä kuumuuteen. Oli melkein 20 plussan puolella täällä. HUH miten kuuma. Lontoossa oli pipopakko.

Nyt on sellainen vaihe täällä opintojen kanssa että on vain lopputentit. Tämä tammikuu on tenttejä itselläni  täynnä, ensimmäinen 8 päivä viimeinen 31 päivä. Lento on varattu helmikuun alkuun, jolloin palaan pysyvästi Suomeen. Ensimmäistä kertaa sitten viime elokuun. Heh viimeksi olen ollut suomessa viime vuonna ;) elokuussa. Ikävä on aivan valtava kaikkia rakkaita, ystäviä, omaa koiralastani jolla huomenna 7-vuotis syntymäpäivä (Onnea Rufus <3 jos luet tätä ;) )ja omaa kotimaatani. Kulttuurieroja tarkastellessani Barcelonassa ja nyt Lontoossa oma kultuurillinen identiteettini selkiytyy. Kulttuurintutkimus olisi interssini, mutta yritän muistaa että opiskelen kauppatieteitä :D ....

Siihen linkittyen mainittakoon muuten että voi että kun Lontoossa vallitsi mieletön kulutushypetys (enkä usko että vain sesongin takia). Boxing-daystä (http://en.wikipedia.org/wiki/Boxing_Day)  selviäminen "hengissä" ei ollut itsestäänselvyys :D, mutta koettu on :) Telkkariakin tuli katsottua sen verran että pystyin toteamaan miten erilaista mainonta on verrattuna Suomeen. Kilpailijoihin mainonnallinen bechmarkkaaminen (Olemme jopa edullisempia kuin Lidil voisi olla Suomi esimerkki) oli yleistä, mikä Suomessa on kilpailulainsäädännön vastaista. Kulutusluottoja myös mainostettiin kuin nallekarkkeja. Seuraavaan hengenvetoon mainostettiin syyllistävästi nähtävästi nonprofit hyväntekeväisyys järjestöjen toimintaa, personoiden auttaminen; "Anna Jonille vettä,  jotta hänen ei tarvitse juoda tätä likaista vettä...." Tuli paha mieli tästä tavasta mainostaa, vaikka olen enemmän kuin tietoinen maailman järkyttävistä ongelmista, nälästä ja vedenpulasta. Nämä asiat ovat lähellä sydäntäni, mutta mainonnan eettisyys, tai se mikä koetaan oikeaksi on sekin kulttuurisidonnaista sosiaalinen ympäristö huomoiden sekä lainsäädäntö. Mainonta on siis lokaalia ihan oppien mukaisesti.

Lisäilen myöhemmin kuvia :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti