torstai 7. marraskuuta 2013

Päivät hurahtaa hetkessä täällä(kin).
Cavan juuret ovat pitkät. Vaikka asta 1970-luvulla otettiin käyttöön nimi Cava, on valmistusprosessin salaisuudet eläneet jo kauan ennen. Taustalla perhe ja perinteet^^


Nyt on jo torstai-ilta ja viikko on mennyt todella nopeasti. Huomenna on jo perjantai (jihuu)!

Viikolla oli tavalliseen tapaan luentoja. Eilen kävi vähän hassusti, että muistin että luento alkaa jo kello kahdeksan aamulla, mutta alkoikin vasta yhdeksältä. Olin tuntia etuajassa aamulla koululla. Olen poikkeuksellisen aamu-uninen ihminen ja tiistai-iltana oli ollut vielä Tandemkin, niin olisi tullut tunnin lisäuni tarpeeseen. No huomasin tämän vasta koululla ja join sitten kahvilassa rauhassa aamun kahvit (x2).  Oli  tosin kiva olla kerrankin ajoissa luennolla. Siis 15 minuttia etuajassa reippailin oikeaan luentosaliin.
                                          Valmistusprosessin ja historiann kuvausta esitteessä^
Tänään olin kuuntelemassa mielenkiintoista konferenssia (Conferencies d empresa familiar). Aiheena oli perheomisteiset yritykset; Cava Torello. Eli Cava (tämä shampanjan kaltainen espanjalainen kuohuviini) joka on lähtöisin Kataloniasta. Konferenssista olin kuullut talousjohtamisen luennolla ja osallistumistpäätökseen vaikutti myös se, että osallistumalla tähän konferenssisarjaan saa yhden opintopisteen. Sen lisäksi aiheet ovat mielenkiintoisia. Ensi viikolla on toinen konferenssi, aihetta Cosme Toda. Konferenssi alkoi katalaaniksi ja aloin jo huolestumaan, että jääkö mitään käteen koko tilaisuudesta...mutta onneksi kieli vaihtui aiheeseen päästäessä espanjaksi. Ymmärsin yllättävän paljon. Olin ehkä ainoa Erasmus koko tilaisuudessa, muut vaikuttivat olevan espanjalaisia opiskelijoita. Pari kaveriani piti osallistua tilaisuuteen kanssani, mutta heillä oli tentti kyseisenä aikana mistä eivät voineet olla poissa.

                                          Cavan valikoimaa nykypäivänä (esite konferenssissa)
Konferenssi oli  kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen jo ihan kokemuksenakin. Suosittelen osallistumaan vastaavanlaisiin, jos tulee tilaisuus. Oli hauska seurata, kuinka formaalit tilaisuudet muistuttavat täällä yllättävän paljon suomalaista etikettiä.

Aika menee täällä siis hujauksessa. Viime päivinä on ruvennut ahdistamaan jo, että aika menee LIIAN nopeasti. 88 kokonaista päivää jäljellä enää vaihtoani. Tulee ikävä kaikkia keneen olen täällä tutustunut ja ihmisiä joista on tullut läheisiä ystäviä. Tiedän, että jatkossa voi pitää yhteyttä ja varmasti monen kanssa pidänkin, mutta tämä kokomus on ainutkertainen.  Yritän sen vuoksi nauttia jokaisesta päivästä parhaan kykyni mukaan & osallistua mahdollisimman moniin tapahtumiin ja nähdä mahdollisimman  paljon. Tällä hetkellä Suomeen paluu ei houkuta lainkaan, paitsi rakkaita ihmisiä (omaa koiraani Rufusta) on tietysti kokoajan ikävä <3.

Säät ovat muuten suosineet vieläkin. On ollut todella lämmintä ja aurinkoista :) Paikalliset päivittelevätkin päivittäin, että on poikkeuksellisen kuuma vaikka on marraskuu. Olen samaa mieltä...on hassua kuvitella minkälaiset säät Suomessa on nyt. Tiedän siis sen, mutta siis täällä kun säät ovat näin kesäiset on hankala käsittää että ON marraskuu. Siksi juuri säpsähdinkin nyt että apuva nyt on JO marraskuu, aika menee niin nopeasti. Tuntuu ihan aurinkoiselta syyskuulta vieläkin, ainakin sään puolesta.


Kello onkin jo puoli kaksitoista. Lopettelen tällä kertaa tähän. Buenas noches a todos.


/Linda


Minä tänään. Oli aurinkoista häkäisi. Matkalla kotiin. Mustavalkonen kuva siis minuta tänään, jotta voin vähän adaptoitua Suomen marraskuu meininkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti