tiistai 5. marraskuuta 2013

Kuuma!

Kyllä tänään taas oli todella yllättäen todella lämmin; jopa kuuma päivä! Eilen vasta valittelin kylmyydestä ja kesän loppumisesta, heh. Olin kuitenkin eilisestä kylmyydestä johtuen varautunut...vähän liiankin hyvin, kuten kuvasta näkyy...

Ulkona oli siis melkeimpä täysi helle, itselläni mukana pitkähihaisen paidan lisäksi, mikä ei kuvassa koska päällä villahuivi, villapaita, farkkutakki. Vain pipo puuttui :D Mutta siis yllättävää, mutta ihanaa että tulee vielä näin lämpimiä päiviä että lyhythihaisellakin pärjää. Tosin aiheuttaa haasteita pukeutumiseen, kun ei koskaan tiedä miten kannattaisi pukeutua. Ei taida kyllä paikallisetkaan tietää, sillä tänäänkin näin espanjalaisnaisen täysi toppatakki päällä hikoilemassa tuolla ulkona. Säät todellakin vaihtelee.

Espanjalaisen ekonomian luento oli taas todella mielenkiintoinen. Olen kyllä iloinen, että otin tämän kurssin, sillä opetuksen taso on todella hyvä. Pespektiivi, josta asioista katsellaan on kyllä hyvin erilainen kuin Suomessa. Jotenkin huomaan suhtautuvani kriittisesti tietoon, jota luennolla olen saanut. Espanjan positio talouskriisissä esimerkiksi mielestäni esitetään hieman liian ruusuisesti, verrattuna siihen suorapuheiseen todellisuuteen mihin olen itse talouspoliittista keskustelua seuratessani tottunut, saatikka puhumattakaan kansanatalouden opinnoista :) Mielenkiintoista nähdä, mihin kurssi etenee...

Kotiin kävellessäni, auringon paistasessa kävin matkan varrella olevassa vihanneskaupassa. Käyn useimmiten toisessa, joka on lähellä minua. Tämä missä tänään kävin on vielä vähän hinnakkaampi kuin minua lähempänä olevampi kiinalaisten pitämä, mutta tässä on jotenkin tuoreempia ja vielä parempia vihanneksi mielestäni.

Ajattelin havainnollistaa teille mitä 5,55 eurolla saa täältä ostettua. Kaksi isoa kassia täynnä vihanneksia. Kärjistettynä Suomessa tuolla summalla saisi pahimina aikoina kaksi isoa kurkkua. Kurkut muuten näyttävät täällä  ihan erilaisilta kuin Suomessa. Vaikka ne Suomikurkut tulevat espanjasta, jotka näyttävät ihan erilaisilta. Hämmentävää.




Huoh. Pakko ottaa myöhäset miniSiestat.  Sen jälkeen menen tapaamaan D.tä ja illalla vielä Tandemiin, jos jaksan (ja löydän, on uudessa paikassa).


Terkut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti