keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Liikunta



ja
                                                                                                             Minä suoraan jumpasta :) ^^

hyvä mieli :)


Olen vihdoin ja viimein ruvennut hyödyntämään kunnolla UB Sportsia, eli Barcelonan yliopiston liikuntaa. Olen käynyt viikon sisällä, Zumbaamassa parikin kertaa, BodyPumpissa ja tänään uudessa tuttavuudessa Bodycompactissa. Liikunnasta oikesti saaa mielettömästi energiaa ja hyvää mieltä. Miksi sen aina välillä unohtaa? Itselläni on takana täällä ajanjakso jolloin en liikkunut paljon yhtään, mutta nyt kun liikunnan ilon olen taas löytänyt, en halua sitä enää kadottaa :)

Tänään oli kiva Bodycompact tunti takana ja olin niin energinen että juoksin kokomatkan vielä kotiinkin :) Zumbatunnit ovat täällä olleet muuten aivan mielettömämän innostavia ja vauhdikkaita ja yllättävää suomalaiseen kulttuuriin nähden; miehet ovat menossa mukana ihan yhtä lailla. Kyllä miehiä Zumba tunneilla on myös mukana. Olen aivan innoissani, kuten varmaan tähän mennessä luettuasi jo huomaatkin, näistä ryhmäliikuntatunneista, joilla olen ruvennut käymään :)

Liikunnan iloa ja siitä saatua energiaa varjostaa kuutenkin puristavalla otteellaan hyökännyt koulustressi. Yhtäkkiä on todella paljon dedlinejä ja tehtävää. Mihin tämä aika on oikeen mennyt ja nyt on kohta jo marraskuun puoliväli? Ensimmäinen välikoekin lähestyy, johon en ole vielä valmistautunut lainkaan....ja niin paljon tehtävää on, että tuntuu ahdistavalta :( Koska sitä oppisi tekemään asiat ajoissa, suunnitelmallisesti, jotta välttäisi paniikin? Harmittaa, että kouluasioissa liian usein olen samanlainen kuin moni muukin, saan draivin vasta kun on pakko.

Kansainvälisen kaupan kurssin ryhmätyön esitys ja raportin palautus lähestyy. Olemme tavanneet ryhmän kanssa muutamia kertoja ja sen kutistuttua kolmi henkiseksi, on dynamiikka parantunut. Kaikki tuntuu olevan samalla viivalla, mutta harmikseen ryhmätöiden tarkoituksenmukaisuus 3 päätä on enemmän  kuin yksi, ei ole toteutunut täydessä potentiaalissaan. Kiire tuppaa vaivaamaan ja tämäkin ryhmätyö tuntuu välillä olevan tulipalojen sammuttelua, eli teemme vain mitä on pakko ja siinä aikataulussa.

Tämän kv-kaupan kurssin opettaja on, kuten olen muistaakseni aiemmin jo maininnutkin, aika persoonallinen tapaus. Hänellä on vuosikymmenien kokemus professorina; opettajana toimimisessa. Hän todella myös opettaa, ja on täysin vastakohta tylsille kalvosulkeis opettajille. Hän on myös luova ja kytkee meissä oppilaissaan luovuutta esiin. Olen nauttinut tästä kurssista muuten todella paljon, mutta ajankohta (aamu kahdeksan jälkeen, kolme kertaa viikossa), ei ole omalle luontaiselle rytmilleni mikään parhain... Niin luovuudesta olin sanomassa, että opettaja on monesti esittänyt toiveensa että esitelmä pidettäisiin jossakin muualla kuin luokkahuoneessa.

Tämä hänen toiveensa aiheutti keskustelua Parfyymi-ryhmässämme. Ehdotin jo viime viikolla, että pitäisimme esitelmän läheisessä puistossa. Toinen tytöstä järkyttyi, että eihän siellä voi powerpoint-esityksiä tehdä. Juuri tämänlaisesta "laatikkoajattelusta" opettaja on yrittänyt vapauttaa kurssilaisia. Onneksi tänään opettaja rivien välistä tähdensi, että toivoo että powerpointit jätetään pois. Tyttö rentoutui ja tajusi, että puisto on mahdollinen vaihtoehto. Pohdimme myös  kahviloita yms. mutta niissä lupien yms kautta on esitys hankalampi toteuttaa. Esitystä pitää olla parikymmenhenkisestä ryhmästämme katsomassa vähintään parfyymi-ryhmämme lisäksi 5 + opettaja. Se, miten tämä käytännössä onnistuu jää nähtäväksi.
     Zona Universitatilla kaunis suihkulähde ja vasemman puoleinen kuva vahinko, huomaisn kuvia selaillessa   etä olin vahingossa ottanut ton kuvan. Aika kiva kuva kuitenkin :)


En muuten pääsekkään ylihuomenna seminaariin, josta kirjoitin viime blogissa. Lähden nimittäin ESN-reissulle Ranskaan :) Tämä tuli vähän yllättäen, sillä olin unohtanut koko tulevan matkan. Sen kuitenkin järjestää ystäväni, joka erityisesti pyysi minua osallistumaan. Epäröin koulukiireiden vuoksi, mutta hän rohkaisi useasti, niin päätin että on lähdettävä. Maksoin pankkiin matkan maksun (110e sis. majoitus hotellissa 2 yötä, ruokaa, matkat yms.)pankkiin tiistaina ja näin sinetöin päätökseni lähteä. Ruokailu ja majoitus jännittää. Olen pescovegetaristi (ollut jo 10 vuotta) ja se aiheuttaa aina välillä hämmennystä hispaanisessa kulttuurissa. Majoitus myös millainen on mietityttää. En ole koskana aiemmmin käynyt Ranskassa, niin on kiva mennä. Odotan jännityksellä millainen reissusta tulee. Lähdemme perjantaina aamuvarhaisella (mitenköhän onnistun heräämään...) ja palaamme iltamyöhään sunnuntaina.
                                                      Viime perjantaina. Oli niin hyvä hiuspäivä, että oli pakko ottaa kuvatodiste. Muuten mun hiukset on aiheuttaneet täällä yllättävän paljon hämmennystä; ihmetellään voiko luonnostaan (itselläni siis ei-värjätyt) näin vaalea tukka :) Kehuja saan niin usein, että olen itsekin ruvennut katsomaan uudella silmällä tukkaani ja arvostamaan, että vielä kakseiskana on näin vaalea :)
Sain tosin tänään tietää julkisen sektorin kurssilla, että meillä on taas uusi iso työ tehtävä valmiiksi ensi keskiviikkoon mennessä. Jos olisin tämän tiennyt tiistaina, olisin joutunut kieltäytymään matkalle lähdöstä. Mutta nyt on matka jo maksettu, niin on pakko jotenkin pystyä tekemään tämä työ, parfyymiryhmän raporttia ja valmistautua tentteihin... Stressiä ymmärettävästikkin on siis ilmassa.

Kirjottelen ensi kerralla sitten miten Ranskan reissu meni,
                                                     Viime perjantain facephoto^^ :)
terkkuja Suomeen. Onko lunta jo maassa?


<3 Linda




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti